Poniżej krótka relacja fotograficzna z zajęć warsztatowych dotyczących zdrowego odżywiania się, poprzedzonych wykładem prowadzonym przez dietetyka medycznego mgr Dorotę Mickiewicz-Góra.
Spotkanie realizowane było w ramach projektu dotowanego z Programu „Działaj Lokalnie” Polsko-Amerykańskiej Fundacji Wolności realizowanego przez Akademię Rozwoju Filantropii w Polsce i Fundację „Wrzosowa Kraina” w ramach ścieżki tematycznej „Działaj lokalnie i ekologicznie”.
Zajęcia odbyły się 11 października 2022 r. w Zespole Szkół im. Ireny Sendler w Przemkowie. W spotkaniu wzięli udział słuchacze Przemkowskiego Uniwersytetu Trzeciego Wieku i Licealiści z Zespołu Szkół w Przemkowie.
Tematem wykładu były zalety diety z ograniczeniem mięsa i produktów mięsnych. W czasie warsztatów Panie wykonały zdrowe – słodkie przekąski z wykorzystaniem suszonych owoców, orzechów i nasion. Hasło spotkania brzmiało “Jem zdrowo i ekologicznie”.